Les Activitats
Vol en Parapent:
És una de les millors zones del món per a la pràctica d’aquest esport on s’han realitzat campionats internacionals del més alt nivell. També hi ha la possibilitat de fer un bateig de vol per als més aventurers.
Vol en Ala Delta:
La Vall d’Àger va ser un dels primers llocs del nostre territori on es va començar la pràctica d’aquest esport, i continua sent una de les zones de referència.
Caiac en aigües tranquil·les:
Estem situats enmig de 2 dels embassaments més espectaculars de Catalunya, a l’oest al pantà de Canelles amb el seu meravellós congost de Mont-rebei. I a l’est per l’embassament de Camarasa amb el Congost del Doll.
Rutes en BTT:
Tenim marcats 460 km de camins per Btt s amb rutes de diverses dificultats per poder gaudir al màxim de la nostra Vall.
Escalada:
El Calcari de la Serra de Montsec, fa d’aquesta una de les millors zones per a la pràctica de tot tipus d’escalades (clàssica, esportiva).
Espeleologia:
La serra de Montsec té les dues cavitats més profundes del nostre territori i és una de les zones amb major concentració de cavitats.
Senderisme:
La Vall d’Àger i la serra de Montsec ofereixen multitud de rutes per gaudir al màxim de tots els racons més peculiars.
Visites Culturals:
El visitant podrà gaudir d’un ampli ventall de visites culturals com ara la visita al Centre d’observació de l’univers (únic a l’estat), rutes per les esglésies i ermites romàniques de la zona, rutes ornitològiques …

Parc Astronòmic del Montsec

Tant de dia com de nit, l’experiència de visitar el Parc Astronòmic del Montsec és sempre enriquidora.

Aquest observatori astronòmic es troba en el Montsec , on diuen que es pot observar un dels cels més nets i menys contaminats de Catalunya i de tot Europa.

La visita comença per l’edifici central de l’ Centre d’Observació de l’Univers , que acull una exposició permanent que engloba els diversos àmbits destacats del COU, on evidentment l’astronomia, però també la geologia, la fauna i la flora de l’entorn del Montsec tenen un paper primordial.

A continuació el visitant pot gaudir del “ Ull de Montsec “, un planetari multimèdia digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre, on es projecta un espectacle audiovisual.

A la nit es completa la sessió amb una explicació del firmament i la posterior obertura de la cúpula per observar el cel real i identificar, amb l’ajuda d’un monitor especialitzat, alguns dels elements més destacats de la nit.

Finalment, tant de dia com de nit es visita el Parc de Telescopis . De dia s’observa el sol i de nit, la lluna, els planetes, les nebuloses …

Les Activitats
  • Vol en Parapent
  • Vol en Ala Delta
  • Kayak en aigües tranquil·les
  • Rutes en BTT
  • Escalada
  • Espeleologia
  • Senderisme
  • Visites Culturals